torstai 31. lokakuuta 2013

Enkelikellot

Työpöytäni suojuksen alla on majaillut pidemmän aikaa pari enkelikiiltokuvaa. Niistä inspiroituneena ryhdyin joulukorttihommiin.


Aloitin pohjan tekemisen lisäämällä sapluunan lävitse Dreamweaverin kohopastaa. Hetken kuivahtamisen jälkeen suihkutin pintaan Lindy´s stamp gangin Pirates plunder gold -mistiä. Jatkoin mistailua ottamalla suihkepullon korkin pois ja pirskottelin suuttimen putkella pintaan isoja tippoja Caribbean blue -mistiä. Lopputulos oli ihan kiva, mutta jotain se vielä kaipasi, ja se jokin oli Van dyke sepia -suihke. Tässä vaiheessa annoin pinnan kuivua. Käsittelin pinnan kohokuvioita kirkkaalla Versamark -vesileimamusteella ja embossasin pinnan Aged teal -kohojauheella. Viimeistelin pinnan suihkuttamalla valkoista Frozen jack frost -suihketta ja kuivasin hiukan talouspaperilla embossattuja kohtia, että sininen pinta jää hyvin näkyviin. Kehys ja pilvet on embossattu Aged ivory -kohojauheella ja käsittelin reunoja hiukan ruskealla musteella. Enkelikehyksen sisäpuoli on embossattu kirkkaalla kohojauheella ja seassa on kultaista Mica -hiutaletta. Kulkusten nauha on kierrätystavaraa.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Silmää VerDay -maaleilla

Tein muutaman kauhistuttavan työn, joihin Verday -maalit sopivat täydellisesti.


Aloitin työn maalamalla 4CC -paperin akryylimaalilla. Värillä ei ole väliä, koska pinta jää piiloon kerrosten alle. Kuivumisen jälkeen lisäsin kerroksen maskausnestettä ja annoin sen kuivahtaa melkein kuivaksi. Pinnassa olevat kraaterit olen saanut aikaan hieromalla maskausnesteen pintaan reikiä. Kiinnitin aikaansaadun verkkopinnan maalamalla pinnan jälleen akryylimaaleilla. Värillä ei ole väliä tässäkään vaiheessa. Maali toimii myös eräänlaisena pohjustuksena Verday -maaleille. Näihin töihin olen käyttänyt raudan ja messingin väristä maalia. Ensin maalataan pinta halutulla maalilla ja tämän jälkeen pintaan lisätään patinasuihke. Työn kannattaa antaa tämän jälkeen kuivua rauhassa. Keskeltä pilkottava silmä on omista varastoista ja väritin sen Touch -tussien neonväreillä. Loppuviimeistelyn tein pintaan metallinhohtoisella vahalla.



Rasian tekemisessä on samat työvaiheet kuin kortissakin. Lisäsin työhön vain ensimmäisenä muovisen silmän ja kohotin sen juurta hiukan Studion multi-medium matalla. Tähän tarkoitukseen sopivat myös kohopastat hyvin.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Linssilude

Pääsin taas pitkästä aikaa skräppäilemään. Mielessä on ollut jo jonkin aikaa päästä käyttämään maskinestettä ja mistejä taustanteossa ja nyt pääsin viimein leikkeimään. :)


Leiska on tehty 12"x12" valkoiselle kartongille. Taustassa näkyvät koukerot on piirrelty puutikulla (grillivartaalla) ja maskinesteellä. Puutikun sijasta voi myös käyttää sivellintä, mutta kuivaessaan maskineste saattaa tuhota siveltimen. Piirtelin osan koukeroista suoraan valkoisen paperin päälle, annoin maskinesteen kuivaa ja suihkin keltaista Lindy's Stamp Gangin Flat Fabiota ja annoin mistin kuivaa. Toistin saman muutamia kertoja aina kuivattelemalla maskinesteen ja erisävyisen suihkitun musteen kunnes tuntui, että kerroksia on sopivasti. Viimeisen mistikerroksen kuivettua poistin maskinesteen varovasti sormenpäällä hankaamalla ja vetämällä sitä irti.

Päälle piirtelin lyijykynällä Circles on Circles sabluunan läpi ympyröitä, joita "varjostin" vapaalla kädellä piirtelemällä viivakkoa. Pienemmät ympyrärykelmät on tehty omasta varastostani löytyvällä sabluunalla, jonka läpi levitin palettiveitsellä DecoArtin kohopastaa. Kuivatetun kohopastan päälle levitin sormella Metallic Gilding Wax vahoja Vintage Plum ja Cast Bronze. Perhoset on IndigoBlu Nature I leimasetistä ja ne on leimattu StazOnilla.


Otsikko on Die-Versionsin Editor in Chief stanssilla stanssattu mustasta kartongista, johon liimasin 2-puoleista teippiä taustalle ennen stanssausta. Kamera on Scrapfellowin puupahvikuvio, joka sai myöskin pintaansa mustaa StazOn mustetta. Journaling teksti, sekä kuvaa kiertävät tikkaukset on tehty NeoPiko tussilla.

Loppusilaukseksi liimailin vielä luonnonvalkoisia 2mm, 3mm ja 4mm puolihelmiä koristeiksi Scotchin Strong'n Precise liimalla.

-Milla

lauantai 26. lokakuuta 2013

Lumitähtiä

Mukavaa lauantai-iltaa :D

Minä innostuin tänään taas tehtailemaan muutamia joulukortteja. Chocolate Baroquen Winter Edges kotiutui minulle jo useampi hetki sitten, mutta vasta nyt pääsin kunnolla setin kimppun. Tässä yksi setin tuotoksista. :D


Embossasin vesileimamusteella vaaleansiniselle kartongille ja embossasin lumitähdet valkoisella Stampendouksen Frantage Aged ivory- kohojauheella. Päälle suihkin hieman sinistä Lindy´s Stamp Gangin Bachelor Button Blue suihketta. Kruunasin kortin Stickles Stardust liimalla.

Näitä oli nopea tehdä useampikin :D

perjantai 25. lokakuuta 2013

Nipsukukkaro


Kaikki varmaan lähti siitä, kun Päpsy osti ihania kukkaronipsuja ja minäkin halusin tehdä kukkaron. Lisäksi oma pikkurahakukkaroni alkoi olla elinkaarensa lopussa... Kehikot odottivat pussissa jonkin aikaa, mutta sitten se idea lähti kehittymään.

Halusin kokeilla, miten VerDay-maaleilla voi käsitellä kangasta. Tämä kangas on juuri maaleille sopivaa paksua puuvilla-polyesterisekoitetta. Tein kuvioinnit kankaanpalasiin ensin VerDay-maaleilla ja patinasuihkeella Gelliplate-levyn avulla. Käytetyt sapluunat olivat Tando Creativen Burning Rubber ja Sunburst.


Kun kangas oli kuivunut, leikkasin sen oikean malliseksi hyödyntäen kehyksen muotoa sapluunana - valmiitakin kaavoja näille kukkaronnipsuille löytyy toki. Tässä välissä kannattaa sulkea maalipinnoite, erityisesti ruostepatina lähtee irtoamaan hierottaessa kankaasta. Itse käytin siihen Gel Mediumia, joka kovettaa samalla kangasta. Esimerkiksi Mod Podge käy myös. Sen jälkeen ompelin pussin valmiiksi ja käänsin sen oikein päin. Kankaan reunaan kannattaa liimata kangasliimalla paksu nyöri ennen kuin liimaa kokonaisuuden kiinni kehykseen. Toinen vinkki on, että liimaus kannattaa tehdä kahdessa osassa eli ensin liimaat toisen kehyksen ja vasta sen kuivuttua, liimaat toisen puolen kehyksen kiinni. Tämän kukkaron kehykset voisi vielä halutessan ommella langalla kiinni.

VerDay-kangas on todella vahvaa kangasta eli siitä ei ehkä kannata tehdä pientä kukkaroa, mutta se on sopivaa esim pöydälle laitettaviin koreihin tai isompiin kukkaroihin/laukkuihin. Seuraava idea on jo muhimassa...

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Pinkkiä unelmaa...

Kauppaan tuli ihanaisia Shimmerzin kohopastoja ja maaleja. Sekosin pastoista ja väreistä täysin ja tein sitten muutaman kortin niistä intoutuneena :D




Näissä kahdessa kortin taustassa käytin aivan ihanan hohtavaa DazzlerZ Tutti Frutti pastaa. Päälle suihkin Lindy´s Stamps Gangin Cosmopolitan Pink ja Cotton Candy Pink suihkeilla. Ylemmän kortin kohopastaa kuivattelin kuumailmapuhaltimella mistien laiton jälkeen ja sepä rupesi hieman kuplimaan. Lopputuloksesta tuli ihan hauska :D



Tässä olen sabluunan läpi palettiveitsen avulla laittanut Shimmerz TextureZ Sandy Stone pastaa. Tässä pastassa on enempi tekstuuria, aivan kuin pastassa olisi kimaltelevia hiekan muruja. Päälle maalailin BlingZ Spiced Cider- värillä siveltimen avulla ja himppasen suihkin Lindy´s Stamp Gangin Cotton Candy Pink ja Cardbury Milk Chocolate suihketta päälle.



Tässä maalailin Shimmerz Coffee ja BlingZ Spiced Cider - väreillä pohjan ja päälle sabluunan läpi DazzelerZ Tutti Frutti pastaa. Pohja kimaltelee hienosti ja tuo kohopasta on kyllä ihan mielettömän kiiltävää :D



Ja tämän tummemman kortin rakentelin TextureZ Sandy Stone pastalla ja Lindy´s Stamp Gangin  Cardbury Milk Chocolate ja Frolic in the Forest Black suihkeilla.

Siis nää on kyllä ihan mielettömän herkullisia ihanuuksia... <3 Muutama voimakkaampi väri varmasti löytyy tulevaisuudessa minunkin käytöstä. Kiilto ja kimallus on ihan omaa luokkaansa.  Näitä on pakko saada lisää :D

tiistai 22. lokakuuta 2013

Puuhiksen mixed media kurssin satoa


Viime lauantaina Paperilohikäärme täyttyi taas kerran askartelijoista ja vuorossa oli minun vetämä mixed media-kurssi. Kurssilla teimme ihanaisesta roskasta ja pienistä aarteista kanvas-taulun. Tulevien kurssien aikataulu löytyy täältä ja jos toivoisit jotain tiettyä kurssia, vinkkaa toki Elinalle!


 Tässä vaiheessa materiaaleja kasattiin joko tekemäni luonnoksen tai oman mallin mukaan pohjalle.

.


Seuraavassa vaiheessa koristeet saivat päällensä gessokuorrutuksen.

Lopuksi päästiin suihkuttelemaan mistejä ja sivelemään hohtavat vahat koko komeuden päälle. Tällä kertaa moni taulu päätyi pinkkivoittoiseksi. Ihan kaikista töistä en huomannut ottaa kuvaa, nimittäin ainakin yksi violettisävytteinen ja yksi pinkki puuttuu.



Aika kului siivillä ja lopputuloksena oli todella upeita taideteoksia. Moni taulu saatiin valmiiksi asti ja osa päätyi viimeistelemään taulunsa kotona esim lisäämällä tauluun kuvan.


Tässä vielä minun työni - raakavaiheessa ja lopussa sävytettynä. Kyllä gessokuorrutus ja ihanat mistit saavat ihmeitä aikaan. Tässä on käytetty väreinä erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä sekä ruskean sävyjä taittuen lopuksi lähes mustaan. Omalle ostoslistalle tuli yksi ihana sävy lisää... Ehkäpä vielä lisään tuohon tauluun jonkun tekstin - työ selvästi kaipaisi jotain pientä.

torstai 17. lokakuuta 2013

Skräppäystä kollaasina


Paperilohikäärmeessä on Tando Creativen erilaisia pahvisia kehyksiä, joita voi käyttää esim kollaasien tekemiseen tai kuten minä tällä kertaa, skräppäykseen.

Kehykset ovat harmaanruskeaa pahvia, jonka voi maalata tai vaikkapa peittää papereilla. Itse käytin  Gelli Plate-harjoituksista tullutta sivua, josta liimasin palaset avattavan kehyksen molemmin puolin ja lokerikon taakse.

Kanteen ja taakse kohokuvioin alumiinisen metallilevyn ensin kohokuviointitaskulla ja sen jälkeen peitin sen VerDay:n rautamaalilla ja suihkuttelin päälle patina-ainetta. Hioin hieman kuvioita hiekkapaperilla esiin ja suljin levyn kerroksella Gel Mediumia. Alumiinilevyt reagoivat patina-aineeseen epäsuotuisasti, joten niitä käytettäessä pitää aina käyttää kerrosta metallimaalia päällä.

Löysin minusta ja miehestä vanhoja passikuvia ja liitin ne mukaan lokerikkoon. Koristeiksi valkikoitu mm metallikoristeita ja VerDay-maaleilla käsiteltyjä grungepaperi-kuvioita. Myös kehys on maalattu rautamaalilla ja patinoitu.

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kankaanpainantaa GelliPlatella

Tein itselleni uuden askartelulaukun, johon pääsin testailemaan kankaanpainantaa GelliPlatella. Olen aikaisemmin tehnyt parikin erilaista askartelulaukkua, mutta koska eri askartelutapahtumiin tulee aina varustauduttua erilailla, ei ole ollenkaan haitallista omistaa muutamaa erilaista pakkausvaihtoehtoa. Ja tätä kassiahan pystyy toki käyttämään muuhukin, tosin se on varsin iso sillä kokoa pohjalla on 50cm x 34cm ja korkeutta 45cm. :)


Ostin vahvaa puuvillakangasta, sekä Americanan Fabric Painting Mediumia, jolla saa tehtyä akryylimaalista kankaalle soveltuvan maalin. Mediumia sekoitetaan akryylimaaliin 2:1 suhteella, eli kaksi osaa maalia ja yksi osa mediumia. Maaleina käytin Eco Green Graftsin akryylimaaleja, jotka ovat poistuvia tuotteita. Laukun tilkut on tehty pienimmällä, eli 6"x6" kokoisella GellaPlatella.


Ensimmäiseksi leikkelin kankaan sopivan kokoisiksi tilkuiksi. Kankaan olisi myös voinut jättää suuremmaksi kappaleeksi ja tehdä painantoja siirtyen eri kohtiin, mutta koska halusin tehdä tilkkutyön niin leikkelin kankaan 6½"x6½" palasiksi. Laitoin askartelualustalleni kaksi tippaa maalia/väri ja viereen yhden tipan Fabric Painting Mediumia. Sekoitin mediumin ja maalin palettiveitsellä sekaisin ja nostin väriä varovasti palettiveitsellä Gellin pinnalle. Terävien esineiden käyttöä on varottava Gellin pinnalla, jottei pinta rikkoonnu. Levitin maalin telalla ja painelin kankaan maalin päälle. Osaan tilkuista tein useampia kerroksia käyttämällä kuvioinnissa mm. sabluunoita.

Kun olin saanut kaikki tilkkuni painettua annoin niiden kuivaa seuraavaan päivään, jonka jälkeen silitin ne leivinpaperin läpi ja ompelin laukun. :)

maanantai 14. lokakuuta 2013

VerDay -maalien käyttö skräppäämisessä

Tein skräppileiskan kokeilemalla VerDay -maaleja taustapaperin tekemiseen. Levitin paperille ohuelti raudan väristä maalia ja tämän jälkeen lisäsin joukkoon vielä hiukan messinkiä. Suihkaisin päälle patinasuihketta. En lammikoiksi asti, mutta kuitenkin siten, että pinta on kostea. Maalit vaativat hiukan aikaa toimiakseen, joten tässä vaiheessa annoin työn kuivua yön yli. 

Juuri käsitelty paperi
Paperi seuraavana päivänä
Paperi pysyi yllättävän suorana metallimaalien jäljiltä. Joskus mistien ja gesson jäljiltä paperi saattaa olla hyvinkin kippurassa.

Valmis työ
Lisäsin pohjaan Dreamweaverin mustaa kohopastaa Stencilgirlin sapluunan lävitse. Pastan kuivuttua suihkin Lindy´s stamp gangin Frozen Jack Frost -mistiä samaisen sapluunan lävitse. Oikeasta laidasta löytyy leimasinjono, jonka tein Glitzin rullaleimasimella. Valokuvan tulostin kraft -kartongille ja teksti on leikattu Cameo -leikkurilla.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pääntyhjennystä vai täyttöä??

Mukavaa sunnuntaipäivää!!

Nyt tulee pitkä postaus, mutta ajattelin jakaa tämän pään vaihe vaiheelta, ihan pienen ohjeen kera :)

Puuhis aloittelikin jo esittelemällä oman päänsä täällä. Minä siis seurasin perässä omalla tavallani. Eli ammattini puolesta minä saan välillä tällaisia harjoituspäitä itselleni ja nyt yksi sellainen sai vähän kuorruketta. Parin päivän operaatio tämä oli ja minulle "pientä" pään tyhjennystä.

Lopputulos on nyt siis tämän näköinen. Metallihohteen takia tämä oli tosi haastavaa kuvata, mutta ehkä näissä jotain totuuden häivää siis on :D Alapuolella on sitten kuupan rakentelusta vähän vaihekuvia.















Tätä päätä oli kyllä ihan mahtis tehdä. Tunnelmaltaan lopputulos on jotenkin ristiriitainen. Ehkä tuo, että se on pää aiheuttaa pientä puistatusta, mutta lopputulos on minusta paikoitellen ihan kivan näköistä :D Mutta en tiedä nyt mihin tämän tunkisin... :D Taidan kokeilla työpaikkaani... Suostuisivatkohan he tätä jonkin aikaa katselemaan ;)

Tässä alla sitten vaihekuvat, miten tuo on tehty.

Ensin Gessoa siveltimellä pintaan, jotta värit ja muut tarttuisivat pohjaan paremmin.


Sitten tein tekstuuripastalla ja palettiveitsellä vähän tekstuuria eri puolille päätä. Kuivatus. Puolessa välissä kuivatusta painelin pastaan kumileimalla tekstuuria. Kuupan ohimo sai näin ratas kuvioita pintaansa.


Sitten liimasin "rojua" päähän Gel mediumilla.


Sen jälkeen Gesso kerros taas. Tämä tekee sen, että tavarat ottavat värin paremmin pintaansa. Minulla olisi tässä päässä toiminut parhaiten musta Gesso, mutta meni tälläkin :D


Gesson kuivamisen jälkeen tein taas Texture pastella vähän lisää "reunaa". Eli kävin vähän tuota rojun reunaa niin läpi, että pasta peitti osan rojuista.



Kuivattelin pastaa kuumailmapuhaltimella niin, että siitä tuli "nahkakuiva". Sisältä siis vielä pehmeä ja pinnalta kuiva. Sitten kävin niin sormin ja palettiveitsellä kiinni repien hieman reunoja pastasta ylös. Ja painelin myös osaan pastaa taas kumileimalla pintaan kuvioita.


Tekstuuripastan kuivamisen jälkeen maalasin koko kuupan mustalla akryylivärillä. Tämä oli ehkä se työläin vaihe koska rojun sekaan oli hankala saada musta väri niin, että valkoinen gesso ei näkyisi. Tämän takia se musta gesso olisi ollut loistavaa!


Sitten rakentelin kuupan iholle "rokkoa". :D Eli levitin MaskingFluidia veden kanssa iholle palettiveistä apuna käyttäen ohuen kerroksen. Hetken kuivaus ja käänsin päätä. Levitin siis jokapuolelle tasaisemmille pinnoille pienen odottelun jälkeen maskin. Maskaus neste on raakakumia(?) joka haisee nestemäisenä melkoisen kamalalta. Siksi en kovin kauan naamaani pidä tuossa levitysvaiheessa pään päällä. Nopea työstö ja sen jälkeen rauhassa kuivaminen. Kuivausta ei voi nopeuttaa kuumailmapuhaltimella, koska kumi lähtee elämään ihan omaa elämää lämpiessään. Kuivana maski ei enää haise.


Ripottelin kuupan päälle rojun keskelle Gelmediumilla kiinnittäen pieniä lasihelmiä.


Kun MaskingFluid ja vesi seos oli kuivanut kokonaan kirkkaaksi alkoi tämän massan työstäminen. Kynnen reunalla ja sormella pyöritellen maski repeää ja sen saa tartumaan verkkomaiseksi rakenteeksi. Kalvon reunat on hyvä jättää kiinni pintaan jotta verkko pysyy paikallaan. Minulla tässä päässä oli paikoitellen paksua tuo maski, joten leikkelin maskiin reikiä saksilla ja sitten pyörittelin taas sormella verkon kiinni muihin rakoihin.


Verkon rakentelun jälkeen se piti maalata jälleen akryylivärillä. Näin verkon rakenteesta tuli pysyvä. Minä siis maalasin mustaksi jälleen verkon ja ne lasihelmet, jotka päähän laitoin maskin kanssa samaan aikaan.

Akryylivärin kuivauksen jälkeen (ei saa käyttää kuumailmapuhallinta, koska maski ei kestä!) maalasin perus keinokuitusiveltimellä ja akryyliväreillä kuupan lopulliseen väriin. Käytin alla sinistä ja keltaista väriä (turkoosia) ja sen jälkeen vesin pintaan kultaa ja pronssia. Tämä värin levitystekniikka on ns. kuivasivellin tekniikka, jossa sivellin, jossa väriä on, on hyvin kuiva. Ylimääräinen väri on hyvä pyyhkiä ensin esim. talouspaperiin ja vasta sen jälkeen pehmeästi pyyhkien lisätään väri kohteeseen. Tällöin tekstuurien kolmiulotteisuus tulee parhaiten näkyviin. Musta jää vajoihin ja vain kaikista kohollaan olevat pinnat saavat väriä. Kerros kerrokselta pintaan tulee siis valoisampi/kirkkaampi väri. Minulla viimeisin oli siis kultaväri. Hieman hipaisin pintaan sormella kultaista vahaa.


Loppuviimeistelin työn tiputtamalla ihan kunnolla pronssinväristä akryyliväriä päähän, jotta syntyisi noita valumia. Ja lisäilin gelmediumin avulla metallikoristeita päähän puolihelmien kera. 

Siinäpä se. Aikaa meni tosiaan kaiken kaikkiaan kuvauksineen ja postauksineen n. 10h. Kai sitä voisi viikonloppunsa hullumminkin käyttää. Vai mitä?