tiistai 18. helmikuuta 2014

Maalari maalasi taloa

Mainitsin aiemmin, että minulla on ollut hämmentävän romanttinen olo viime aikoina ja se tuntuu jatkuvan edelleen. Tällä kertaa se pursui sormenpäistä ystävänpäivälahjaksi tarkoitettuna minialbumina.


Nyhdin 70 mm levyisestä maalipensselistä harjakset pois pihdeillä. Puuosan maalasin vedellä ohennetulla valkoisella akryylimaalilla. En halunnut täysin peittävää jälkeä vaan toivoin puun syiden jäävän kuultamaan hieman läpi. Maalin kuivuttua suihkautin varteen mielettömän ihanaa Time Travel Teal -suihketta.

Itse albumiin leikkasin 6"x6" Love You Madly -kuviopaperilehtiön sivuista 6 senttiä leveitä suikaleita joiden päät nuuttasin ja taitoin 1" kohdalta. Lopulta kokosin albumin kaksipuolisella teipillä. Pään taittaminen teki albumin yläreunasta paksumman ja pitää sivut hieman erillään toisistaan jolloin koristeet ja kuvat mahtuvat väliin paremmin. Sisäsivuilla on lehtiön papereista leikattuja ja yksivärisiä koristesuikaleita ja tarinointilappusia.


Pitsinauhat ovat vanhoista varastoistani. Liimasin ne metallivanteen ympärille Diamond Glazella (Glossy Accents toimii yhtälailla) ja sivulle kuumaliimalla. Rullatut kartonkiruusut on myös liimattu paikoilleen kuumaliimalla. Lopuksi liimailin turkooseja tarratimantteja sinne tänne. Ne tai puolihelmet taitavat olla useimpien töiden viimeinen vaihe, vaiko?

maanantai 17. helmikuuta 2014

Tutustuminen UTEEseen


Moni askartelija on ainakin kerran elämässään pohdiskellut blogipostauksissa esiintyvää sanaa "UTEE" ja nyt ajattelin vähän valottaa, mistä ihmeestä UTEEssa oikeastaan on kyse ja miten sitä voi käyttää.

UTEE eli Ultra Thick Embossing Enamel on suomeksi karkeajakoista kohopulveria. Sitä voi käyttää pintojen ja koristeiden tekemiseen. Sillä voi koholeimata, mutta jälki on epätarkempaa kuin hienojakoisilla kohojauheilla.


Itselläni on hyvin erilaisia UTEE-jauheita. Koristeita varten jauhetta kuluu enemmän, joten purkkikin on iso. Kaksi vasemman puolimmaista ovat kirkkaita UTEE-jauheita (Cosmic Shimmer ja Ranger). Rangerin Melt Art UTEEta saa värillisenä ja tällä kertaa kokeilin myös valkoista jauhetta koristeissa.


 Cosmic Shimmerillä on myös helmiäistä sisältäviä värillisiä UTEE-jauheita pienissä purkeissa.


UTEEta voi värjätä itse ja tässä on muutama esimerkki värjäykseen käytettävistä väreistä (Ranger ja Cosmic Shimmer).


Koristeiden tekemsistä varten tarvitaan tietysti muotteja ja muotin pitää kestää kuuuutta. Parhaimpia ovat silikonimuotit (niitä voi bongailla myös kakkutarvikekaupoista...). Tässä kuvassa violetit muotit on tehty itse valmiskoristeen avulla. Ice Resinillä ja Rangerilla on tähän tarkoitukseen sopivaa massaa, joka kovettuu joustavaksi ilmassa. Omien muottien tekeminen on helppoa, mutta massa on melko arvokasta. Kakunkoristeille tarkoitetut valmiit muotit ovat edullisempia. Myös piparkakkumuotit tai fimomassan käsittelyyn suunnitellut metallimuotit käyvät tähän tarkoitukseen. Muoviset leivontamuotit eivät kestä pitkäaikaista UTEE-käsittelyä (varaudu että muotti hajoaa viimeistään 5 käyttökerran jälkeen tai kuvio kärsii)


UTEE-jauheen sulattamiseen pannu on toki kätevin. Itselläni on oma vaihto"pannu" eli tuo vaaleanharmaa osuus mehiläisvahaa varteen. Pannun alla pidän kestoleivinpaperia suojaamassa työpöytää. Silikoninen lasta (ja muoviset pihdit) olen ostanut ihan keittiötarvikeosastolta. Pannun myyntipakkauksessa on mukana yksi lasta.

Otin ensin kokeiluun valkoisen jauheen ja sulattelin kasan jauhetta lastalla sekoitellen.


Väriä lisätään tipoittain kunnes massa on sinusta sopivan väristä. Eri värejä voi sekoitella. Valkoinen massa vaatii minusta runsaasti väriä, jos haluaa vahvan sävyn.Väritön UTEE värjäytyy pienemmällä määrällä väriä.


UTEEsta voi tehdä koristeita niin valamalla sulaa massaa muottiin tai esim kaatamalla massaa kuumuuden kestävälle alustalle (esim kestoleivinpaperi) ja leimaamalla kumileimasimella kuvion massaan. Huom! Älä käytä kirkkaita silikonileimasimia, ne eivät kestä kuumaa UTEEta.


 Kuumaan uteeseen voi kastaa myös koristeita, esim stanssattuja paperi/pahvikuvioita. Paperi kannattaa olla vahvempaa, jotta se kestää hyvin muodossaan. Kuumensin pinnan jälkikäteen kuumailmapuhaltimella ja leimasin mustalla musteella käsitellyllä leimasimella kuvion sulkaan.





Valkoisella UTEElla koristeet ovat mattapintaisia ja kirkkaalla UTEElla tehdyt koristeet ovat läpikuultavia. Siniset kuviot on taas tehty helmiäishohtoisella valmiilla Cosmic Shimmerin kohopulverilla. Käsittelin vielä valmiita kuvioita Cosmic Shimmerin micajauheilla kiiltävän ja hohtavan pinnan saamiseksi.




Lopuksi heittäydyin vielä tekemään villejä kokeiluja mixed median hengessä. Taulu on käsitelty kauttaaltaan erivärisin UTEE-massoin ja helmiäisjauhein (mustaa ja väritöntä/värjättyä UTEEta). Taulun reunut kuumensin ja leimasin kultaisella musteella ja koukeroisella leimalla.


sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Taukohetki

Olimme eilen Riihimäellä askartelemassa Karitan järjestämässä askartelutupaamisessa koko DT-tiimin voimin. Sain viimeisteltyä siellä tämän leiskan, jota aloittelin jo vähän aikaa sitten.


Tausta on 12"x12" valkoista sileäpintaista kartonkia. Tein ensin kohokuviointia sivun taustaan Spellbindersin Bricks And Bark -kohokuviointikansiolla, jossa on toisella puolella tiiliseinäkuviointi ja toisella puupintaa. Tämän tekniikan kokeileminen on ollut mielessäni jo vaikka kuinka kauan ja olen niiiiin innoissani, että se onnistui! :) Eli: Aseta kohokuviointikansio pöydälle kolopuoli ylöspäin ja sen päälle  paperi/kartonki oikea puoli kansiota vasten. Paina taustpuolelta kevyesti esimerkiksi sukkapuikolla kohokuviointikansion uria pitkin. Itselläni on ollut olemassa (joskus kymmenen vuotta sitten hankittu) Fiskarssin työkalu, jossa oli pienet pallot päissä, jolla sai kohokuvioitua Fiskarsin kohokuviointilevyillä, mutta en löytänyt sitä vaikka käänsin koko huoneen ympäri, joten sukkapuikko toimi vallan mainiosti.
Kohokuvioinnin jälkeen suihkin taustaan Lindy's Stamp Gangin mistejä Plumeria Pink ja Summer Lovin' Sun, sekä vettä sumupullolla, jotta sain vaaleamman ja tasaisemman värin taustaan. Kuivatin läpimärän sivun pöydällä laakana vähän kuumailmapuhaltimella lämmitellen ja samalla kevyesti pöytään painellen niiltä kohdilta joista, sivu alkoi kupruilla eniten. Varsinkin aivan reunaan asti kohokuvioidut kohdat on kaikken herkimpiä sivun ollessa kostea, joten käsittelyssä kannattaa olla varovainen ja antaa sivun kuivua rauhassa aivan kuivaksi asti. Itseltäni kartonki pääsi vähän repeytymään parista kohokuvioidusta kohdasta kun pyörittelin sivua, joten liimasin kaksipuoleisella teipillä sivun taakse (sivun ollessa kuiva) tukipaperin, joka  auttoi samalla sivun oikaisemisessa kupruista.

Sivuun on embossattu VersaMark -musteella ja Stampendouksen Frantage Aged Rose -kohopulverilla Chocolate Baroquen Fancy Flourishes -setin leimalla ja roiskittu VaVaVa Voom Violet -mistillä. Koristeina käytin klemmareita ja Scrapfellown napin ja puupahvikuvioita, joita värjäsin Brilliancen Pearlecent Purple mustella. Otsikko on stanssattu Die-Versionin Missy Micro -stanssilla mustasta kartongista, johon levitin ennen stanssausta samaa Brilliancen mustetta kuin puupahvikuvioihinkin. Muste ei peitä mustaa, mutta antaa kivan pienen kiillon. :)

-Milla

lauantai 15. helmikuuta 2014

Chocolate Baroquen sydän


Unikkosydän oli mukava väriteltävä. Jostain syystä minulla ei meinaa tällä hetkellä muita leimakuvia pöydällä ollakkaan kun kukkia ja niitähän Chocolate Baroquen leimasinseteissä riittää ... Kesää odottellessa :D 

Värittelin Chocolate Baroquen Poppy Baroque Heart leimasinkuvan Touch tusseilla. Kukkien päälle sivelin Shimmerzin Pixie Dust maalia, jolla sain kukat niinsanotusti huurtumaan. Kukkasydän on nostettu kohotarrapaloilla taustasta ylös. Taustan eli korttipohjaan taputtelin Shimmerzin Dimesionz Streets of Gold värillä vapaalla kädellä suoraan pullon nokasta pisaroita.


perjantai 14. helmikuuta 2014

Satuprinsessaa ei ollutkaan

Sen sijaan prinsessoillekin sopivia mekkoja syntyi torstain taidemekkokurssilla useampia. Tarkoitus oli koota fantasiamekko paperista, pitsistä, kankaista ja muusta mieleentulevasta paperitorson ympärille. Jossain vaiheessa tosin huomasimme, ettei kukaan muistanut käyttää paperia. Materiaaleja taisi olla turhankin paljon valittavaksi.


Korsetteja oli kahdenlaisia, tein osan Barbien ja osan Lucy-nuken päälle. Nuket käärittiin ensin tuorekelmuun jonka päälle liimattiin mahdollisimman tiukasti paperisuikaleita kahteen kerrokseen. Käytin liimaamiseen Eco Green Craftsin akryylimediumia. Hommaan käy moni muukin aine kuten Mod Podge, decoupage-lakka tai liisteri. Jos pinnasta haluaa aivan sileän, kannattaa liimata kolmaskin kerros suikaleita ja hioa pintaa hieman kun korsetti on aivan kuiva.

Milla maalasi pohjan ensin mustaksi ja päällysti sen sitten Mod Podgen avulla kokonaan kimalteella. Alunperin punasekainen glitteri muutti väriään kun se lakattiin lopuksi puolihimmeällä spraylakalla mutta lopputulos oli kenties jopa alkuperäistä kauniimpi.



Ulla sai mekkonsa seisomaan metallilangan avulla epäilyksistämme huolimatta. Puuvillabatistahame leimailtiin kukkakuvioiseksi Stazonilla ja suihkutettiin helmiäishohtoisella suihkeella.


Myös PiHi suihki lopuksi mekkonsa uusilla upeilla Starbust-sävyillä Time Travel Teal ja Rusty Lantern Lime. Hameosa on kokonaan harsokangasta joka värjääntyy todella hyvin. Tämä kuva on otettu niin, että hameen alla oli vähän turhan suuri purkki pitämässä sitä pystyssä. PiHin omassa blogissa on paremmat kuvat.


Minnan mekossa lepattelee mielettömän kimaltavia perhosia jotka saivat kaverikseen hopeanhohtoisen helman.


Jäämme odottelemaan Emmin lopputulosta mutta alku ainakin näyttää lupaavalta. Korsetti on maalattu päältä mustalla akryylimaalilla ennen violetin pitsin kiinnittämistä ja suihkutettu sisältä violetilla mistillä.

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Etelän hetelmiä

Olen käyttänyt muutaman kerran Chocolate baroquen Bold blooms -setistä löytyvää lehdykkää kortin taustassa. Tällä kertaa leimasin on pääosassa.



Leimasin lehteä hiukan limittäin Mix´d media inxien sävyillä Midnight ja Pomegranade. Osaan leimakuvan rei´istä pursotin Dimensionzin punaista Red rover -helmiäismaalia. Maalin kuivuttua piirustelin loput aukoista valkoisella geelikynällä. Korttien reunoissa on pätkä punaista pitsiä.

Vielä tänään koodilla "suklaa" 25 % alennus Chocolate baroquen leimasimista ja ystävänpäivätuotteista.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Crackle-sydämiä kortissa

Miä innostuin tekemään vähän murtuneita sydämiä ;)

Näistä korteista tuli pääntyhjennyskortteja. Testailin vähän kaikkee mahdollista ja lopputuloksissa kyllä taas näkee.

Näitä oli kyllä ihan huippu kivaa tehdä :D Terapiaa kerrakseen!









Näihin on käytetty:

stanssattuja sydämiä akvarellipaperista
Gelatos-värejä
vettä
suihkepullon korkkia
ja sormia ;)

On meinaa taputeltu värejä siihen tahtiin korttipohjilla, että sormet ja kädet on monta päivää mustana...






perjantai 7. helmikuuta 2014

Chocolate Baroque February Fairy



Tämä ihanainen perhoskeijukainen on Chocolate Baroquen February Fairyn leimasinsetistä.


Leimasin keijukaisen kahteen kertaan akvarellipaperille. Toisen keijukaisista leikkasin palasiksi, eli hame ja siivet on omina paloinaan. Siivet suihkin Lindy´s Stamp Gangin Marigold Yellow Orange ja Sandra Dee Sepia suihkeillä ja Hameen suihkin pelkästään Sandra Dee Sepia suihkeella. Muuten väritin keijukaisen pohjakortin Coloursoft kynillä. Täpliä keijukaisen ympärille tein tusseilla.
Liimasin ja kohotin kohotarroilla siivet ilmavasti ja liimasin mekon litteämin pohjan keijukaisen päälle.