sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Timanttinen kynäpurkki

 Tekaisin WaxAquarell kynilleni tyhjästä espressotölkistä timanttisesti hohtelevan kynäpurkin.
Tämä jos mikä on sitten ollut vaikea valokuvattava. Vaikeaksi kuvauksen tekee hohto, joka on peräisin shimmering akryylimusteista. Erivärein hohteleva purkin pinta ei tule näissä kuvissa edukseen, mutta hyvällä mielikuvituksella näette eri värein kimaltelevan hieman timanttisen oloisen säihkeen purkin pinnalle. :D

Käytetyt tuotteet:

Musta Gesso
akryylimusteita:

Purkki syntyi näin:


Espressopurkki sai niskaansa sopivan kokoisen pahvikuorrutuksen.


Jotta sain pahvin pysymään ja liimautumaan kunnolla purkkiin, niin käytin apuna tuota hiuspompulaa. Sen jälkeen teippasin maalarin teipillä pahvin kiinni. Fast Grab Tacky Glue on loistava liima tällaisessa liimauksessa.


The Cinch laitteella rei´itetyt kartongin palaset on liimattu kerros kerrokselta ja leikattu erimittoihin.Päälle pitsiä, tarratimantteja ja strassikiehkuraa. Ei ole väliä, minkä värisiä nämä ovat, sillä tulevat värikerrokset peittävät nämä kyllä.


Mustaa gessoa. Valkoinenkin toimii, mutta halusin tänne varmistaa tummemman pohjan. Gessolla varmistan sen , että tarratimantit ottavat varmasti värin vastaan. Muuten olisinkin voinut siirtyä suoraan akryylimusteilla maalaukseen.


Alimmaisena värinä käytin ruskean vihreää ja oliivin vihreää akryylimustetta. 


Kultavalumia. Tuossa kuvassa näkyy kuinka peittäviä nämä musteet ovat.


Shimmering akryylimusteita maalasin lopuksi useamman kerroksen sekä valuttamalla, että sivelemällä purkin pintaan. 

Pidän kovasti akryylimusteilla leikkimisestä, koska niillä voi tehdä niin erilaisia tekniikoita. Nestemäisen olotilan johdosta ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi tuohon valuttamiseen ilman, että vedellä tarvitsee laimentaa värejä yhtään. Tällöin valumajäljestä tulee hyvinkin selkeä. Lisäksi siveltimellä maalaus noiden kanssa on miellyttävää. 
Kyllä nyt näidenkin kynien kelpaa. 1 kommentti:

  1. Tosi upea. Kiitos ohjeesta ja ihanaa naistenpäivän illtaa sinulle.

    VastaaPoista