sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ollaan vaan ja leimaillaan

Tämänpäiväinen kurssi oli jonkinlainen leimailun jatkokurssi. Suurin osa ajasta käytettiin embossaukseen: Tutustuttiin musteisiin ja jauheisiin, otettiin kontaktia kuumailmapuhaltimen kanssa ja yhdisteltiin aiemmin opittuun. Viimeisenä kokeiltiin feikkiakvarellejä vesiliukoisilla musteilla joka oli ensimmäiseen kahteen tuntiin verrattuna hirveän helppoa ja hauskaa.

Mitään valmista työtä ei kurssin puitteissa saatu aikaiseksi mutta yksi testikappale oli sen verran pitkällä, että viimeistelin sen jälkien siivoamisen lomassa kortiksi.

713_461731940565518_1727478225_n

Leimasin ensin Chocolate Baroquen lentävän herätyskellon akvarellipaperille ruskealla VersaFinella ja leikkasin sen päälle maskin Eclipse-teipistä. Seuraavaksi vuorossa olivat Rangerin dabberilla leimatut ja kirkkaalla pulverilla embossatut pitsikuviot.

Pitsien leimaamisen jälkeen levitin musteenlevittimellä kuvan reunoille uusien Mix'd Media INX -musteiden sävyjä Honey ja Sparrow joista ensimmäinen on vesiliukoinen pigmenttimuste ja jälkimmäinen mattapintainen, nopeasti kuivuva chalks-tyyppinen muste. Leimasin taustan tekstit samoilla väreillä.

Seuraavassa työvaiheessa kuva silitettiin kopiopaperin läpi. Huokoinen paperi imi kuumennettaessa aiemmin levitetyn kohopulverin pois. Pulveri toimi tässä siis käytännössä maskina pitsikuviolle, jolle maskin leikkaaminen paperista olisi ollut erittäin työlästä ellei mahdotonta.

Viimeisenä lisäsin kelloon väriä kahdella Lindy's Stamp Ganging helmiäishohtoisella Starburstilla, Clam Bake Beigellä ja Dark Chocolate Trufflella. Kiersin pulloista suuttimen pois ja otin väriä suoraan siveltimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti