sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Taukohetki

Olimme eilen Riihimäellä askartelemassa Karitan järjestämässä askartelutupaamisessa koko DT-tiimin voimin. Sain viimeisteltyä siellä tämän leiskan, jota aloittelin jo vähän aikaa sitten.


Tausta on 12"x12" valkoista sileäpintaista kartonkia. Tein ensin kohokuviointia sivun taustaan Spellbindersin Bricks And Bark -kohokuviointikansiolla, jossa on toisella puolella tiiliseinäkuviointi ja toisella puupintaa. Tämän tekniikan kokeileminen on ollut mielessäni jo vaikka kuinka kauan ja olen niiiiin innoissani, että se onnistui! :) Eli: Aseta kohokuviointikansio pöydälle kolopuoli ylöspäin ja sen päälle  paperi/kartonki oikea puoli kansiota vasten. Paina taustpuolelta kevyesti esimerkiksi sukkapuikolla kohokuviointikansion uria pitkin. Itselläni on ollut olemassa (joskus kymmenen vuotta sitten hankittu) Fiskarssin työkalu, jossa oli pienet pallot päissä, jolla sai kohokuvioitua Fiskarsin kohokuviointilevyillä, mutta en löytänyt sitä vaikka käänsin koko huoneen ympäri, joten sukkapuikko toimi vallan mainiosti.
Kohokuvioinnin jälkeen suihkin taustaan Lindy's Stamp Gangin mistejä Plumeria Pink ja Summer Lovin' Sun, sekä vettä sumupullolla, jotta sain vaaleamman ja tasaisemman värin taustaan. Kuivatin läpimärän sivun pöydällä laakana vähän kuumailmapuhaltimella lämmitellen ja samalla kevyesti pöytään painellen niiltä kohdilta joista, sivu alkoi kupruilla eniten. Varsinkin aivan reunaan asti kohokuvioidut kohdat on kaikken herkimpiä sivun ollessa kostea, joten käsittelyssä kannattaa olla varovainen ja antaa sivun kuivua rauhassa aivan kuivaksi asti. Itseltäni kartonki pääsi vähän repeytymään parista kohokuvioidusta kohdasta kun pyörittelin sivua, joten liimasin kaksipuoleisella teipillä sivun taakse (sivun ollessa kuiva) tukipaperin, joka  auttoi samalla sivun oikaisemisessa kupruista.

Sivuun on embossattu VersaMark -musteella ja Stampendouksen Frantage Aged Rose -kohopulverilla Chocolate Baroquen Fancy Flourishes -setin leimalla ja roiskittu VaVaVa Voom Violet -mistillä. Koristeina käytin klemmareita ja Scrapfellown napin ja puupahvikuvioita, joita värjäsin Brilliancen Pearlecent Purple mustella. Otsikko on stanssattu Die-Versionin Missy Micro -stanssilla mustasta kartongista, johon levitin ennen stanssausta samaa Brilliancen mustetta kuin puupahvikuvioihinkin. Muste ei peitä mustaa, mutta antaa kivan pienen kiillon. :)

-Milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti