lauantai 16. elokuuta 2014

Dominoefekti

Pienten leimattujen kollaasien tekeminen on helppoa, hauskaa ja hyvää harjoitusta isompia töitä varten. Stampendousin minileimasimet sopivat koruihin, ATC-kortteihin ja muihin pikkutöihin. Pientä kuvaa leimatessa ei yleensä ole ongelmia saada koko kuvaa tasaiseksi eikä siihen välttämättä tarvitse edes akryylipalikkaa. Otan settien pienimmät leimasimet usein vain sormeni päähän ja painan kuvan sillä. Lisäksi jos hommaa menee aivan pieleen, paperia ei kulunut paljoa eikä uuden tekeminen kestä kauaa.


Varsinkin näihin hartsilla päällystettäviin dominonappulariipuksiin käytän mielelläni musteina Mixed Media CHOXeja. Niiden hehkuvat värit levittyvät kauniisti, leimaavat melko tarkasti ja mikä parasta kollaasit ovat kuivia ja vedenkestäviä lähes välittömästi.

Vedenkestävyys on oleellista ennen hartsivalua, sillä jotta hartsi ei imeytyisi paperiin ja tekisi siitä läpikuultavaa, paperi on käsiteltävä molemmin puolin jollakin ja se jokin on helpoimmillaan vesiohenteinen lakka tai liima. Lakka kannattaa levittää paperin molemmin puolin kaksi tai kolmekin kertaa. Laiskana tein sen vain kerran mikä näkyy varjoina osassa riipusten kuvia.

Lakkauksen jälkeen kollaasi kiinnitetään dominon pinnalle. Sen jälkeen sekoitetaan erä Ice Resin -koruhartsia ja valutetaan varovasti tikkua pitkin nappuloiden pinnalle. Pintajännitys riittää luomaan melko korkeankin kuplan. Hartsin annetaan kuivua vähintään 12 tuntia ennen reiän poraamista. Täysin kovettunutta se on vasta 48 tunnin kuluttua.

1 kommentti: