tiistai 12. elokuuta 2014

Niin paljon muistettavaa

Olen viime viikkoina haalinut erikokoisia ja -muotoisia muistikirjoja. Näitä on täällä toki nähty ennenkin mutta halusin silti jakaa nämäkin kanssanne.


Ensimmäisessä on tekstuurina lasikuituteippiä ja kohopastaa. Leimailin pastaan kun sen pinta oli nahkakuiva. Pinnan kuivuttua kokonaan maalasin kannen ensin akryylimaalilla mustaksi ja lisäsin mustan päälle sinne tänne helmiäissinistä akryylimustetta. Lopulta levitin hopeavahaa kevyesti koko kannelle.


Toinen on tehty samaan tapaan kuin tämä aiempi kirjanen eli muistikirja on päällystetty alumiiniteipillä, päällystetty alkoholimusteella ja hiottu lopulta teräsvillalla. Koristeista rattaat on maalattu paksulla kerroksella akryylimaalia, kuivatettu kiehuvaksi kuumailmapuhaltimella ja paineltu lopulta kiehumisen aiheuttamat ilmakuplat ruttuun tekstuuriksi. Siipi on päällystetty UTEElla.


Kolmas kirjanen on harvinaisen simppeli. Stanssasin rattaita kartongista, liimasin ne kanteen ja maalasin päältä noin kolmella kerroksella Verday-messinkimaalia. Lisäsin maalin päälle paikoitelle hieman vedellä laimennettua ruskeaa akryylimustetta. Musteen jälkeen töpöttelin lisää messinkimaalia, tällä kertaa sinne tänne, sienellä ja ruiskautin perään patinanestettä. Kun patinaefekti oli haluamanilainen levitin maalin päälle lakan.


Luonnoskirjan kansi on tehty samalla lailla kuin edellinen kirjanen sillä erolla, että tällä kertaa käytin rautamaalia messingin sijaan ja takakansi on jätetty ilman kuvioita.


Viimeinen kirjanen haki muotoaan pisimpään. Aloitin kohokuvioimalla palan kartonkia Mediterranean Medallion -kansiolla ja kiinnittämällä sen kirjan kanteen. Maalasin kirjan erisävyisillä ruskeilla akryylimusteilla siten, että aloitin vaaleimmasta ja lakkasin sen päältä. Jatkoin seuraavaksivaaleimmalla ja pyyhin kostealla pyyhkeellä osan musteesta pois ennenkuin se oli täysin kuiva. Seurasi uusi lakkakerros, uusi mustekerros, poispyyhkiminen ja niin edelleen kunnes lopulta olin tyytyväinen lopputulokseen. Käytin kolmea akryylimustesävyä: Raw Sienna, Red Earth ja Sepia. Lopulta kirjoitin tekstin kylttiin ja kuorrutin sen Diamond Glazella. Kiinnitin kyltin lopulta paikoilleen silikoniliimalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti