keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ihanat uudet jauhevärit

Sain tänään ihania Lindy's Stamp Gangin jauhevärejä hyppysiini ja pakkohan niitä oli heti testata.
 

Jauheet ovat sitä samaa ainetta, jota on Lindy's Stamp Gangin mistipullon sisällä, eli juurikin sitä, mihin lisätään vain vesi. Nyt kun niitä on saatavilla herkullisissa pikkupurnukoissa niistä voi sekoitella itse omia mistejä tai värjätä erilaisia pastoja ja massoja. Ja nämähän sekoittuvat myös kivasti keskenään, joten värikartasta saa jättimäisen! Jauheita löytyy kahta erilaista: FLAT-etuliitteellä olevat sisältävät pelkkää väriä ja ilman liitettä olevissa on mukana helmiäistä.Purnukasta saa näppärästi jauhetta palettiveitsen kärjellä, jolla sitä on helppo kipata haluttu määrä suihkepulloon. Laitetun jauheen määrä ja veden suhde vaikuttaa automaattisesti siihen, kuinka tumma väristä tulee. 
Jauheet toimivat myös hyvin erilaisissa pastoissa ja maaleissa. Ylimmässä kuvassa on Lukas Studion Structuuripastaa, jossa on mikrolasihelmiä. Pasta kuivaa kirkkaaksi, jolloin väri pysyy voimakkaana ja säilyttää sävynsä. Keskimmäisessä kuvassa on gessoa ja jauhetta. Gesso sisältää valkoista pigmenttiä, jonka ansiosta valmiista maalista tulee pastellisävyistä. Sekä gessossa, että struktuuripastassa on suunnilleen sama määrä jauhetta, joskin itse gessoa lorahti vähän enemmän kuin struktuuripastaa... Päällimmäisessä tagissa on gessosekoitusta levitettynä StencilGirlin sabluunan läpi. Alemmassa tagissa on strugtuuripastaa, jonka alta näkyy leimaukset. Pohjimmaisena paperissa on vielä samasta väristä sekoitettua mistiä.


Viimeisenä suihkekäsittelyn sai pöydällä pyörinyt kukka, jonka reunoihin sipaisin vähän gessoa ennen suihkimista. Tähän mistiin käytin paljon jauhetta vesimäärään nähden, jolloin siitä tuli varsin tumma. :)

1 kommentti: