sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Täydellisen taidepäiväkirjan jäljillä

En ole vielä löytänyt valmiista luonnoskirjoista paperiltaan sellaista joka saisi minut hykertelemään onnesta. Helpoin tapa saada sellainen olisi tehdä kierreselkä The Cinchillä ihan mistä paperista tahansa. Taidepäiväkirjaa kuitenkin usein täytetään aukeama kerrallaan ja kierreselkä katkaisee aukeaman ikävästi.

Tuijottelin jonkin aikaa Verday-maaleilla sotkemaani canvaspalaa ja päätin, että siitä syntyy kannet. Käytin maalaamiseen sekaisin kaikkia sävyjä ja suihkuttelin patinanestettä sinne tänne. Patinaneste sai vaikuttaa rauhassa, sillä levitin kirkkaan, mattapintaisen gel mediumin maalin suojaksi vasta nyt ja kangas on maalattu jo viime vuoden puolella. Yön ylikin olisi riittänyt.


Kahdella nimellä kahdessa eri koossa myytävät puuvilla-polyesterisekoitteet Verday-kangas ja Roc-Lon ovat paksua, tiivistä askartelukangasta jonka reuna ei juurikaan rispaannu huolittelemattomanakaan. Kankaan voi maalata akryylimaaleilla molemmin puolin, sillä ne eivät imeydy kankaaseen niin paljoa, että näkyisivät läpi toiselta puolelta. Maalaaminen jäykistää kankaan nahkamaiseksi.

Jos olisin ollut laittamassa kansien sisään valmiita vihkoja olisin tehnyt selkään reiät ylös ja alas ja kiinnittänyt niiden välille kuminauhoja joiden väliin vihkot olisi voinut sujauttaa. Nyt kun sisällä on neljän arkin "vihkoiksi" taitettuja irtoarkkeja ne pitää kiinnittää vähän jämäkämmin. Selkään ja papereihin on rei-itetty siksi kolmet reiät.Paperit on leikelty kokoon 8" x 10". Jos olisi oikein tarkka, olisi voinut vielä lyhentää vihkojen keskimmäisiä papereita jotta reunat olisivat menneet kaikissa aivan tasan. Jälkiviisaana totesin myös, että papereihin olisi voinut rei-ittää pienemmät reiät kuin selkään, sidontaan käytetty 6 mm levyinen satiininauha olisi silti mahtunut kulkemaan niistä.  Selkään jäävät nauhat voi hakutessaan katkaista lyhyemmiksi tai solmia ruset(e)ille. Roikkuviin nauhanpäihin taas voi lisätä riipuksia tai muita pieniä maskotteja.


Selyksen molempiin 3/16" sirkkarenkailla vahvistettuihin reikäriveihin on pujotettu kaksi "vihkoa". Vihkojen sopiva arkkimäärä ja määrä yksissä kansissa riippuu selyksen leveydestä, siihen tehtyjen reikärivien määrästä ja paperin paksuudesta.

Jos haluat tulla tekemään oman taidepäiväkirjan tai muuten vain muistikirjan joko valmiille vihkoille tai näille irtopaperiversioille, siihen on mahdollisuus ke 29.10. 18-20 ja la 1.11. klo 16-18 Midori Goes Verday -kurssilla. Tarkista ilmoittautumisohjeet ja syksyn muut kurssit täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti