lauantai 13. heinäkuuta 2013

Finnabairin inspiroimaa

Puuhis haastoi Paperilohikäärmeen porukan inspiroitumaan Finnabairin tyylistä ja päädyin jälleen ATC -kortin tekoon.


Vaikka kortti näyttää kuvassa suurelta, niin se on kooltaan 6.4 cm X 8.9 cm suuri. Aloitin työskentelyn maalaamalla pohjan gessolla valkoiseksi. Pinnan kuivuttua lisäsin valkoista kohopastaa luottokortintapaisella Damask waves -sapluunan lävitse. Kohopastan ollessa märkää lisäsin pintaan vielä pieniä lasisia linssejä ja käytin märkää kohopastaa liimana. En malttanyt odottaa kohopastan kuivumista, vaan suihkuttelin pintaan Lindy´s stamp gangin suihkeita väreissä Pirates plunder gold ja Bells of ireland green. Mukavasti misti imeytyi kostean kohopastan sekaan ja lasinappuloiden alle tuli hieno jäkäläefekti. Annoin kortin kuivua rauhassa ja tämän jälkeen liimasin Glossyllä laitaan metallikukkasenIson lasilinssin alle leimasin sormenjäljen Sherlock Holmes -setistä löytyvällä leimasimella. Musteen kuivuttua liimasin linssin paikoilleen glossyllä. Lisäsin pohjaan myös pieniä tarratimantteja. Viimeisen silauksen tein korttiin käsittelemällä sen osittain Cast bronze -vahalla ja mustalla musteella. Lopputuloksesta tuli melko eläväinen, mutta metallinen pinta.

Jotta tästä tekstistä saadaan mahdollisimman pitkä, niin esittelen myös itseäni hiukan. Olen Piia a.k.a PiHi Kuppi teetä –blogista. Iältäni olen kolmenkympin paremmalla puolella ja olen kotoisin savosta, mutta asustellut Tampereella jo useamman vuoden. Joku voisi sanoa hulluksi kissanaiseksi. Kortteja olen tehnyt aktiivisesti pari vuotta.

Pidän kirkkaista väreistä ja käytän niitä töissäni paljon. Työni eivät ole aina perinteisessä mielessä kauniita, vaan liikun usein ruman ja kauniin välimaastossa. Pidän haasteista ja uusien asioiden testaamisesta. Parhaimmissa korteissa ja muissa askartelutöissä on aina joku jippo, joka saa ajatuksen kulkemaan hiukan itse korttia edemmäksi.

Aurinkoista lauantaita!

2 kommenttia:

  1. Hitsi miten upeen pinnan siä oot saanut tuohon. WAU!

    VastaaPoista