maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mixed Media Taulu - Present


Taulu on tehty pahvitaulupohjalle. Aloitin tekemisen levittämällä vanhalla "luottokortilla" ohuen kerroksen gessoa. Leimasin gessoon taskukelloja sen ollessa vielä märkää. Leimasin kannattaa kastaa ennen leimaamista veteen, jolloin gesso ei niin tartu leimasimeen kiinni ja leimasin ei revi gessoa irti pohjasta, vaan painaa vain leiman kuvion. Leimasimet kannattaa myöskin pestä vedellä hetimiten gessoon leimaamisen jälkeen, koska gesso sisältää liimaa ja saataa leimaan kiinni kuivuessaan tuhota leimasimen. Käytän kumileimasimien kanssa akryylipalikassa Tack 'n' Peel-kalvoa, johon kumileimasimet tarttuvat kiinni ilman leimasimien erillistä "mounttaamista". Se säästää kivasti hermoja kun ei tarvitse leikata tahmaista leimasinpehmustetta. ;)
Kahdesta kulmasta löytyy myös sabluunalla tehtyä lisätekstuuria kohopastalla. Taustan värjäsin Lindy's Stamp Gangin suihkeilla. "Mömmöjen" ja suihkeiden kuivumista voi myös edistää kuumailmapuhaltimella.
Rattaat ja kellotaulut ja osa tekstistä on stanssattu Sizzixin stansseilla puupahvista (sellaisesta, jota on paperilehtiöiden takana). Osan rattaista ja kellotaulut päällystin Cosmic Shimmersin Copper Kettle kohopastalla. Sivelin kohopastaa useita ohuita kerroksia siveltimellä tasaiseksi kerrokseksi. Toisissa rattaissa on samaa kohopastaa valkoisena, jota taputin gessotun rattaan pintaan palettiveitsellä. Värjäsin ne myöskin Lindy'sin mistillä ja loppusilaukseksi levitin päälle vahaa.
Kaunomainen teksti on stanssattu Die-Versionsin Lady Liberty-stanssilla mustasta kartongista. Ennen stanssausta liimasin 2-puoleista teippiä kartonkiin, jolloin stanssatuista kirjaimista saa aikaan tarroja, joita on helppo asetella paikoilleen esim. pinsettien avulla.
Lisää infoa käytetyistä stansseista löydät blogistani. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti