sunnuntai 4. elokuuta 2013

Gessopesu ja itsetehty misti


Sivu on 12"x12" kuviopaperi, jolle tein gessopesun eli käsittelin paperin pinnan gessolla ja vedellä. Käytin leveää sivellintä, jolla sivelin vuorotellen gessoa ja vettä saadakseni "valkaistun" taustan. Kuivatetun taustan päälle piirsin sabluunan kanssa aakkosia mustalla tussilla ja lyijykynällä epämääräiseksi tekstuuriksi. Käytin sabluunana kovamuovista viivoitinta, jossa on aakkoset, mutta saman tyylistä jälkeä saa aikaan esimerkiksi tällä sabluunalla.

Piirtelyjen jälkeen levitin palettiveitsellä valkoista Cosmic Shimmerin kohopastaa StencilGirlin sabluunan läpi. Vasempaan alakulmaan suihkin itse tehtyä mistiä, eli mustesuihketta. Tein mistin pieneen sumutinpulloon laittamalla vesiliukoista Mix'd Media INX:iä täyttöpullosta muutaman pisaran ja loput vettä. Käyttämäni väri on Verdigris. Mistin värikylläisyys riippuu siitä kuinka monta pisaraa laitat suhteessa pulloon tulevaan vesimäärään. Kokeilemalla selviää kuinka saat mieluisimman tummuusasteen. Väri myös käyttäytyy eri tavoin eri pinnoilla. Tässä työssä samaa mistiä on käytetty sekä gesson päällä, että akvarellipaperista stanssatussa tagissa, joka on kuvan alla.

Kuvan alla olevat paperisuikaleet on myös leikelty 12"x12" kuviopaperista ja niiden reunoihin on sipaistu mustaa Versa Finea, joka on itselläni aina pöydän reunalla oleva perusmuste joka tarttuu ensimmäisenä käteen. :) Sitä on myös käytetty tagiin leimatussa kennokuviossa, jonka leimasin Geo Borders-setin leimasimella. Taputtelin mustetyynystä mustetta leimasimeen, jonka jälkeen leimasin suttupaperille kaksi kertaa ja vasta kolmannen leimauksen tagiin, jolloin sai hailean leiman aikaiseksi. Tagi on kuvan alla taskussa ja sivun journaling eli sivun tarinointi on kirjoitettu sinne piiloon harvojen ja valittujen luettavaksi. :)

Narusandaalit-teksti on stanssattu Die-Versionsin Lady Liberty stanssilla ja osittain kuvan alle jäävä tagi on stanssattu Go Kreaten Tattered Tags stanssilla BigShotilla. Loppusilaukseksi koristelin sivun puukuvioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti