sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kumpi ensin?

Olen niiiiin innoissani uudesta Gelli Arts Gel Printing Plate gelatiinipainoalustasta, ettei mitään rajaa!!! Levyllä voi tehdä yksittäispainantaa ilman painokoneita mm. paperille ja kankaille. Levyjä on kolmea erikokoista 6"x6", 8"x10" ja 12"x14" ja itselläni on käytössä tuo suurin 12"x14", sekä tela maalin levitykeen. Odotin tätä kuin kuuta nousevaa. Osa koista on tällä hetkellä loppu, mutta niitä on tulossa lisää kauppaan. :)

Koska levy on ollut itselläni vasta pari päivää on siitä vielä hyvin paljon opittavaa, mutta sen käyttäminen on todella helppoa. Videoista saa hyviä vinkkejä Gellin kanssa leikkimiseen https://www.youtube.com/user/GelliArts

Yksinkertaisimmillaan Gellin päälle laitetaan vähän akryylimaalia ja levitetään telalla ja otetaan printti painamalla paperi märän maalin päälle. Kaikki tekstuuri siirtyy levyltä suoraan paperille, eli jos telattussa maalissa on raita niin raita näkyy myös valmiissa printissä. Gellin suurin hienous on mielestäni juurikin siinä kuinka tekstuuri toistuu paperille. Kannattaa huomioida tehdessä, että painettu kuvio on peilikuva siihen nähden, miten kuvio näkyy valmiissa painannassa. Eli jos laitat maalia levyn oikeaan laitaan ja otat printin niin maali on paperin vasemmassa laidassa. Tekstuurin luomisessa vain mielikuvitus on rajana, mutta esimerkkeinä tekstuurityökaluista on erilaiset maskit ja sabluunat, kuplamuovi, rypistelty muovipussi, punchinella, leimasimet, kohokuviontitaskut, stanssatut kuviot, siveltimellä/vanupuikolla piirtäminen... Itse tykäistyin mm. Scrapfellown puukoristeisiin, joihin laitoin taustalle washiteipistä pienen kahvan. Kahvan avulla sitä on helppo nostella pois maalista ja kuvion voi lopuksi käyttää vaikka työn koristelussa. :) Ja jos ensimmäinen printti ei näytäkään silmään siltä mitä itse tahtoisi nähdä, voi sen päälle jatkaa lisää kerroksia!

Tässä on 12"x12" Premier Cardstock 250gms paperille tehty yksi kerros Gellin avulla käyttäen kolmea eri akryylimaalia. Käytin oranssia ja valkoista ja pinkkiä, joiden levittämiseen käytin tavallista marjojen pakastamiseen tarkoittettua pikkupussia, jonka rypistelin. Töpöttelin maalin halutun malliseksi alueeksi ja töpötellyn kerroksen päälle painoin jättipakkauskuplamuovin palasen, jolla saa pyöreitä kuvioita tekstuuriksi.
 
Tähän olisi voinut halutessaan tehdä lisää kerroksia päälle tekemällä lisää printtejä Gellin kanssa, mutta pidin taustasta tälläisenään jo niin paljon, etten halunnut jatkaa. Piirtelin sivun päälle mustalla tussilla sabluunan kanssa kukkia ja leimasin kolme perhosta tästä IndigoBlun leimasinsetistä Brilliancen Pearlescent Purplella. Koristeina käytin viirin, jonka leikkasin yhdestä Gellitestailusta ja Scrapfellown puukoristeita (kamera ja sydänviirit), joita maalasin Sparkle Painteilla. Kukkien keskellä on want2scrapin puolihelmiä Tekstit on stanssattu Die-Versionin Marker Micro stanssilla ja valkoiset koukerot on stanssattu Spellbindersin Ironwork Motifs-setin stanssilla BigShotilla.


Tässä on vain yksi hyvin pienen pieni esimerkki mitä Gellin kanssa voi tehdä. :)

2 kommenttia:

 1. Upeaa jälkeä...omaani odottelen kuumeisesti...jospa se jo maanantaina tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Olen kyllä todella tykästynyt omaan Gelliini, sen kanssa on vaan liian hauskaa! Toivottavasti saapuu nopeasti, että pääset säkin leikkimään. :)

   Poista