perjantai 30. elokuuta 2013

Lintunen... kertoi sen

Niin. Mitä lie tämä lintu kertoi tai kertoo. Ehkä jotain onnittelun tynkää? kai? Minä olen kortin tekijänä enemmän tunnelman luoja, kuin tekstin tuottaja :D Huomaan monesti jättäväni tekstin laittamatta, koska en välttämättä tiedä mihin kortti oikeasti matkaa.


Tämäkin IndigoBlun lintunen jäi siis ilman sanomaa. Lintu on väritetty Splash Ink väreillä. Ja kyllä vaan, yllätys yllätys, tykkään värittää kuvia myös näillä :D Splash inkit ovat akryylimusteita, kirkkaita vesiliukoisia pullovärejä. Setti koostuu punaisesta,  keltaisesta, sinisestä ja mustasta väristä, eli mustan lisäksi pääväreistä, joista saa lopulta sekoitettua äärettömän määrän erilaisia värisävyjä. Tämän lintusen tein käyttämällä värien levitykseen vesisäiliösivellintä, jossa oli vettä. Siveltimen kärjellä sotkin laattalevyllä värit sopivan värisiksi ja vesisäiliöstä puristamalla sain sopivasti vettä, jotta häivytyksiä pystyi tekemään. Värit tosiaan liukenevat kauniisti veteen sekoitusvaiheessa ja vedellä laimentaen mustevärit vaalenee. Kuivuessaan väri on kuin ohut akryyli kerros, eli todellakin pysyvä. Väri ei hankaudu pois, eli ei ole vaarana, että kostuessaan tai sormella koskettaessa väri leviäisi. Tämä ominaisuus antaa myös sen mahdollisuuden, että väriä voi kerrostaa ilman, että alempi värikerros leviää. Splash Inkeistä löytyy videoita esim. täällä.

Lintusen alla on Gelli monoprinttilevyllä tekemä aikaansaannos. :D Gellin kanssa leikkiessä aika menee kuin siivillä ja upeita lopputuloksia tulee, vaikka ei muuta tekisi kuin levittelisi kumitelalla akryyliväriä gelliin ja siitä paperille useampia kerroksia. Tuossa korttiin käyttämässä taustapaperin palassa käytin rutisteltua paperin palaa, jolla tein kuvioita Gellin pintaan levittämääni akryylikerrokseen ennen paperin painamista väriin :D Ja kerroksia on tuossakin useampi. Gellin käytöstä on videoita esim. tässä.

Loppusilauksen annoin lintuselle tarratimanteilla ja nostin linnun ylös kohotarroilla

Oikein ihanaa Viikonloppua! Minä jatkan harrastamista näiden ihanuuksien parissa :D

<3 Maikkis

1 kommentti: