tiistai 24. syyskuuta 2013

Ensi Art Journal

Ostin jonkin aikaa sitten Dylusionin Creative Journal kirjan, jonka "korkkasin" eilen illalla.


Pääasiassa lähtökohta oli itselläni vain lähteä rohkeasti leikkimään ja tällainenhan siitä sitten tuli. :) Aloitin aukeaman tekemisen leimaamalla The Octopode Factoryn You Are My Sunshine aurinkoja VersaFinella pitkin sivua, osa auringoista on maskattu, eli suojattu viereinen aurinko maskilla ja leimattu toinen osin sen päälle, jolloin viimeiseksi leimattu aurinko näyttää olevan toisen takana. Hyvä suomenkielinen ohje löytyy esimerkiksi Addicted To Technicsin ensimmäisestä haasteesta, jota Puuhis ja Päpsy luotsaa. Käytin maskaamiseen maskausteippiä, jota on A4 kokoisissa arkeissa.

Tämän jälkeen tein lopuillekkin auringoille maskin maskausteipistä, leikkelin ne irti ja asettelin tarkasti paikoilleen. Maskien tarkoitus on tässä vaiheessa suojata valkoista paperia tulevilta misteiltä ja gessolta. Maskin pystyy myös tekemään esimerkiksi Post It-lapuista, mutta on suurempi vaara, että mistit vuotaa maskin alle suihkittaessa.

Lisäsin lisää "aurinkoja" StencilGirlin Border Circles sabluunan avulla tuputtamalla gessoa sabluunan läpi ja kuivasin kuumailmapuhaltimella. Sitten suihkin Lindy's Stamp Gangin mistejä Pineapple Paradise ja Kissin' Kenickie Coral ja kuivatin aukeaman. Kuivaan pintaan roiskin vielä Heliotrope Purple Plum värisellä mistillä roiskeita iroittamalla suihkepullosta korkin ja roiskimalla pullon sisällä olevalla pillillä ja kuivatin.

Ovet ja teksti on StencillGirlin Doors & Windows sabluunan läpi Neonpiko line 2 0,2mm tussilla piirrettyjä, samalla tussilla piirtelin myöskin osalle auringoista ripset. Ovien piirtelemisen jälkeen poistin aurinkoja suojaavat maskit. :)

Alkuperäinen suunnitelmani oli värittää auringot Splash Inkeillä, mutta aurinkojen jättäminen mustavalkoisiksi teki niistä hauskan sarjakuvamaisia ja ne sopivatkin paremmin tarkoitukseen ihan värittöminä. Ainakin minusta. :)

-Mileksi

3 kommenttia:

  1. Ihanan hyväntuulinen ja pirteä sivu :)

    VastaaPoista
  2. Upea,Ihana teksti, ja taas kauppaan

    VastaaPoista