sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kehystettynä

Meillä on valikoimissamme jonkin verran näppäriä koottavia kehyksiä The Dusty Atticiltä. Kokoaminen tapahtuu yksinkertaisuudessaan napsauttamalla osat paikoilleen joko sellaisenaan tai esimaalattuina. Kehyksiin ei välttämättä tarvitse lisätä edes liimaa väliin, palat sopivat niin tarkasti yhteen. Saman merkin käyttöesineisiin kuten työkalupakkiin kannattaisin kuitenkin lisäämään hieman liimaa saumoihin.

Toisista tietämättämme kehys inspiroi sekä minua että Puuhista steampunk-henkisen kokonaisuuden luomiseen. Puuhis skräppäsi sekaan pienen tutkimusmatkailijan suuren maailman äärelle turkoosin, mustan ja harmaan sävyissä.  Pääset lukemaan lisää työstä klikkaamalla kuvaa.


Minä puolestani liikuin ruskeansävyisessä ja vihertävänturkoosissa metallimaailmassa ilman sen kummempaa aihetta.

253323_485348038203908_1401531070_n

Aloitin maalaamalla kehyksen pronssinvärisellä Verday-maalilla. Kuvioidulle puolelle on levitetty reilu kerros maalia ja suihkutettu sen päälle kauttaaltaan patinaliuosta. Märkä pinta on sen jälkeen päällystetty ryppyisellä sellofaanilla ja jätetty kuivumaan yön yli. Ne osat maalipinnasta, jotka ovat ottaneet kiinni sellofaaniin ovat kiiltäviä, ne osat jotka ovat jääneet ilmataskujen eli ryppyjen kohdalle ovat patinoituneet.

Tein varsinaisen kuvan erilliselle paperille ja liimasin sen vasta loppuvaiheessa pohjaan. Paperiin ja stanssattuun kellotauluun on suihkittu ensin hohtavaa ruskeapohjaista Moon Shadow -mistiä. Maalasin skarabeen samalla mistillä leimattuani sen ensin Kraft-kartongille VersaMarkilla ja petroolin ja vihreän sävyissä kimaltelevalla kohopulverilla. Ötökkä on leikattu irti ja asetettu paikoilleen 3D-tarrapaloilla.

944458_485347411537304_262431182_n

Lisäsin taustaan tekstuuria Ferro-maalilla ja sabluunan läpi levitetyllä krakleerausmaalilla sekä leimaamalla taustakuviota ruskealla VersaFinellä. Kellotaulu ja suljettu taskukello on leikattu irti leimaamisen jälkeen ja kiinnitetty taustaan liimalla. Kellotaulu on leimattu VersaFinellä ja taskukello ensin VersaMarkilla ja kohokuvioitu Aged Gold- kohopulverilla.

Korkea kehys antaa mahdollisuuden leikkiä vähän etäisyydellä ja kolmiulotteisuudella mitä kansiossa säilytettävä skräppisivu ei salli. Näihin hullaantuu kunhan ensimmäisen kanssa saa sopivan vaihteen silmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti